הקפאה מאריכה את חיי המזון, שומרת על השאריות באופן אופטימלי ובעיקר – מקצרת לנו את העבודה במטבח. הקפאה היא אחת הדרכים הטובות ביותר לשימור מזון.
אפשר לקנות מוצרי מזון במבצעים ולהאריך את משך ההנאה מפירות וירקות עונתיים. אפשר לשמור שאריות מארוחות ולבצע תהליכי בישול מוקדמים שחוסכים לחץ מיותר לפני אירועים וארוחה חגיגית.
להלן כללים בסיסיים בנוגע להקפאה:
לחם – 3-6 חודשים
קטניות מבושלות או מושרות – 3 חודשים
אגוזים, שקדים, צימוקים וחמוציות – 3-4 חודשים
בצקים מוכנים - 2 חודשים
מרקים - חודש
פשטידות – חודש
קציצות ומאכלי בשר ועוף – חודש
עוף ובשר לא מבושל - 6-9 חודשים
עוגות ועוגיות - 3 חודשים
רטבים - 3 חודשים
כל מאכל שאינו מכיל תפוחי אדמה
גבינות לבנות רכות
ממרח חומוס (במיוחד קנוי)
עוגות גבינה אפויות (תהליך ההפשרה פוגע במרקם)
פלפלים טריים